top of page

Een spelletje om de cue voor het "hierkomen" van je (nieuwe) hondje niet te laten verwater


* Christina heeft Pippa geroepen met "hier puppy!"

Er is momenteel veel Puppylove in onze community, met mensen die een nieuw hondje in hun gezin verwelkomen of hebben verwelkomt. En dit lijkt dus een goed moment om het hier even over te hebben.

Het telt voor iedereen die ook tijd doorbrengt met jouw puppy, volwassen hondje, foster hondje!

(Bezoek mijn vorige blogs als je uitvoerig wilt lezen hoe ik de ‘hier komen” train.)

Kinderen en puppy's ...

Ik wil een belangrijke tip hier delen voor het blootstellen van puppy's aan kinderen. Hoewel ik geen kinderen meer in huis heb, kan ik me de hectische sfeer voorstellen als er een nieuwe pup in een huishouden vol kinderen wordt opgenomen. Hoe leuk het ook lijkt, wat blijkt is echter dat een huishouden met kinderen betekend een huishouden bevolkt met een hondentrainings sabotage team!

* Ons nichtje Christina met oude Luca en de toenmalige foster hondjes.

Te uitbundige kinderen kunnen de “hier kom training” van uw hondje verwoesten. Kinderen (of iemand :-)) die de naam van een puppy steeds maar weer herhalen, kunnen de eerste stap zijn naar je nieuwe puppy die leert om zijn terugroepactie te negeren. Je wilt niet dat de puppy je relatie met jouw kinderen of familieleden belast, maar ook wil je niet dat je kinderen jouw trainingsinspanningen met je puppy tegengaan.

Dit spelletje kan de oplossing zijn voor je dilemma.

Leer je kinderen eerst een algemeen terugroep-woord of zin, zoiets als 'hier pup-pup" of "kom-hondje". Leg het hele huishouden (inclusief de echtgenoot) uit dat dit hun dagelijkse terugroepzin is, tenzij ze een speciale "terugroepsleutel" hebben. Iedereen (inclusief jijzelf) die de naam van de puppy wil gebruiken, moet de speciale "terugroepsleutel" hebben. Deze terugroepsleutel kan een stukje kaas zijn of gewoon een brokje. In ieder geval een voertje. Roep de naam van het hondje en als het komt BOEM voertje erin.

Je kunt een voorraad lekkernijen bewaren op een handige locatie waar iedereen (behalve de puppy) er gemakkelijk een kan pakken. Met de 'sleutel' kan de gebruiker de naam van de puppy slechts één keer roepen. Zodra de puppy de "sleutel" (d.w.z. traktatie) op heeft, is het tijd om te herladen voordat ze de naam van de puppy opnieuw kunnen gebruiken. Dus eerst weer een voertje pakken. Je zal zien dat als je een voertje gaat pakken, het hondje dit al associeert met naar je toe komen.

Zonder een sleutel (voertje) kunt je de puppy niet bij naam noemen, je MOET "pup-pup" (of wat je maar verzint) gebruiken om de puppy te roepen. Na ongeveer een maand kun je de naam om het puppy te roepen met voertje, veranderen in het speciale terugroep woord dat je kiest in je training. Dus "fikkie-hierrr" of "Fikkie-naast" (Ik beveel een fluitje erg aan. Je staat niet als een idioot te blèren en ze horen het op een veel grotere afstand. En het heeft een grote attentie waarde. Het is geen omgeving ruis tijdens hun spel. Je kan een fluitje prima naast een terugroep commando gebruiken. Honden kunnen makkelijk een paar verschillende cues/signalen voor een handeling leren. Maar leer eerst de verbale cue aan.)

* Dit is het resultaat van een fluitje.

Geef het goede voorbeeld door deze richtlijn zelf te volgen en je neemt niet alleen je hele gezin op in het trainingsprogramma van je puppy, maar je zorgt ervoor dat je hondje opgroeit met een ijzersterk “hier-komen”!

Als je een terugroepwoord gebruikt en je hondje heeft geleerd het te negeren, zou ik je sterk aanraden om die “cue” te wijzigen. Denk aan zoiets als “voet!” of "naast", of een fluit of een andere snelle pakkende zin waar uw hond op gaat leren reageren.

* Pepino die als een wezenloos reageerde op "snoepje!". Vreemden gaven we een voertje en lieten we "snoepje" roepen als ze wilden aaien. Amber kijkt toe.

Een fosterhondje leerde we “Snoepie”! Je terugroepwoord moet speciaal zijn, je wilt een head-snap reactie als je je hondje roept ... een terugroepactie kan levensreddend zijn!

Heb je een speciaal terugroepwoord voor je hond? Laat me in de reacties weten wat het is, of waar je aan denkt om te gebruiken.

Veel plezier met je hondje, greetz,

Carlos


Follow Us
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Naamloos-1.jpg
  • Facebook Basic Square
  • interesseform-1.jpg
Follow Us
bottom of page